Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς επέλεξαν τα μέλη του «Ρουβίκωνα» για την επίθεση με μπογιές στο τουρκικό προξενείο στο Παλαιό Ψυχικό. Παρά το γεγονός ότι μπροστά από το προξενείο υπήρχαν αστυνομικοί, δεν έγινε καμία σύλληψη. Στη συνέχεια πήραν το λεωφορείο και αποχώρησαν, πάλι χωρίς να γίνει σύλληψη.

Τελικά, οι αστυνομικοί σταμάτησαν ένα άλλο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν άσχετα άτομα. Αυτό συνέβη σε κεντρικό ξενοδοχείο. Η ΕΛΑΣ έκανε και τέσσερις προσαγωγές, όλοι αφέθηκαν ελεύθεροι, προφανέστατα, αφού δεν είχαν σχέση με το περιστατικό.

Πάντως, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Τόσκας εξοργίστηκε. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε αστραπιαία ανέφερε: «Η ρίψη χρωμάτων στο τουρκικό προξενείο, στο Ψυχικό, αποτελεί μία ενέργεια απαράδεκτη. Η Ελληνική Αστυνομία διεξάγει έρευνες, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη».

Σε σχετική ανάρτηση σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, αναφέρεται ότι η επίθεση έγινε για την καταδίκη της τουρκικής επίθεσης στο Αφρίν στη βόρεια Συρία. Ακολούθησε και βίντεο, το οποίο όμως δεν είναι πλέον διαθέσιμο.