Έγγραφο απέστειλε η εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, προς όλα τα χρηματοπιστωτικά ιδρυματα και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μετα το οποίο ζητάει έρευνα σε όλες τις καταθέσεις , τραπεζικούς λογαριασμούς και θυριδες καθώς και τα άυλα περιουσιακά στοιχεία , μετοχές κλπ για τα 10 πολιτικά προσωπα τα οποία φέρονται ως εμπλεκόμενα στην υποθεση της Novartis.

Συγκεκριμένα, η εισαγγελέας διαφθοράς ζητάει να της αποσταλούν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών και γενικώς των περιουσιακών στοιχείων των 10 πολιτικών προσώπων για τα οποία η δικογραφία στάλθηκε στη Βουλή καθώς και τις συζυγους και τα ενήλικα τέκνα τους (συνολικά 38 άτομα).

Η παραγγελία αφορά τους:Αντωνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λοβέρδο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Γιαννη Στουρνάρα, Αδωνι Γεωργιάδη, Μάριο Σαλμά και Γιωργο Κουτρουμάνη καθώς και τα μέλη των οικογενειών τους.


Η εισαγγελέας συνεχίζει την έρευνα (ενω διενεργουνται παράλληλα και οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής) και για τα πολιτικά προασωπα, σχετικά με το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε προφανώς η παραγγελία προς τις τράπεζες. Ηδη η εισαγγελία είχε κινήσει (προ αρκετου καιρού) την ίδια διαδικασία και για χιλιάδες μη πολιτικά προσωπα, κυρίως γιατρούς οι οποίοι φέρονται να εμπλεκονται στην υποθεση της Novartis.