Μεγάλα είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη με την υδροδότηση τις τελευταίες τρεις ημέρες, με την ΕΥΑΘ να κόβει το νερό μέχρι σήμερα το πρωί στο κέντρο της πόλης, φέρνοντας σε απόγνωση κατοίκους και καταστήματα, που τρέχουν να προμηθευτούν μπουκάλια με νερό για τις καθημερινές τους ανάγκες.  

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Εταιρείας μέχρι και τις 08:00 το πρωί, τελικά θα συνεχιστεί η διακοπή υδροδότησης στις περιοχές Ωραιόκαστρο, Ευκαρπία του δήμου Π. Μελά, Πεύκα του δήμου Νεάπολης-Συκεών, Μετέωρα και Πολίχνη του δήμου Π. Μελά, όπως και στον Εύοσμο.  

Η παράταση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να ολοκληρωθεί η πλήρωση των δεξαμενών σε περιοχές ανατολικά (Τούμπα, Ιπποκράτειο, Χαριλάου, Πυλαία).

Νωρίτερα, η ΕΥΑΘ είχε ανακοινώσει πως το πρόβλημα θα έχει λυθεί στις 06:00 το πρωί. Το γεγονός πάντως είναι ότι τα προβλήματα στην πόλη είναι πολλά και δεν αναμένεται να αποκατασταθούν νωρίτερα από σήμερα το βράδυ.

Το νερό... εξαφανίστηκε και η πόλη άρχισε να νεκρώνει. Οι νοικοκυρές δεν μπορούν να μαγειρέψουν, οι τουαλέτες στα σχολεία δεν λειτουργούν, ενώ σταματούν οι μικροβιολογικές εξετάσεις στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, καθώς από τον τρίτο όροφο και πάνω οι βρύσες του νοσοκομείου δεν βγάζουν νερό!  

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Παπαχριστοπούλου επιβεβαίωσε πως θα σταματήσουν οι μικροβιολογικές εξετάσεις. Προς το παρόν τα χειρουργεία γίνονται κανονικά, ενώ δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα στη μονάδα τεχνητού νεφρού, καθώς έχει τις δικές της δεξαμενές.  

Η διοίκηση του Ιπποκράτειου έχει ζητήσει από την ΥΠΕ και την ΕΥΑΘ να υδροδοτηθεί κατά προτεραιότητα το νοσοκομείο.

Τα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα από τη διακοπή νερού.  

Ήδη, ανεστάλη η λειτουργία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, για να διασφαλιστεί η υγεία φοιτητών και εργαζομένων, εξαιτίας της πλήρους διακοπής υδροδότησης του ιδρύματος από την ΕΥΑΘ.  

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα αρκετά σχολεία σε δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, λόγω των προβλημάτων υδροδότησης ύστερα από τη σοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, όπως ανέφερε με ανακοίνωσή της η διοίκηση δήμου Θεσσαλονίκης. «Την απόφαση για το ποια σχολεία θα κλείσουν ή όχι, μετά την ανακοίνωση του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη, θα τη λάβουν οι διευθυντές» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης. Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε Πυλαία και Πανόραμα, εξαιτίας των προβλημάτων υδροδότησης, σύμφωνα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη.

Στον Δήμο Καλαμαριάς, η δημοτική Αρχή αποφάσισε την Πέμπτη να καλύψει τις ανάγκες υγιεινής και καθαριότητας των σχολείων με μια υδροφόρα, ενώ το ίδιο σχεδιάζει να κάνει και σήμερα. Στον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης, με απόφαση του δημάρχου Λάζαρου Κυρίζογλου, σήμερα με την έναρξη του ωραρίου των μαθημάτων δεν θα μπουν τα παιδιά στις τάξεις.