Μια σειρά με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες από τη χθεσινή ενεργοποίηση της διακλαδικής «Δυνάμεως Δ», στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής ασκήσεως «Πυρπολητής», που σημειώθηκε χθες στις 2 το ξημέρωμα, έδωσε πριν από λίγη ώρα στη δημοσιότητα το ΓΕΕΘΑ.

Μία άσκηση, με σαφές μήνυμα, που έδωσε λαβή για σχολιασμό και πολιτική «εκμετάλλευση» από τον τουρκικό τύπο, αλλά…μικρό το κακό, αφού η άσκηση πέτυχε το σκοπό της κυρίως στο θέμα του εντοπισμού των όποιων προβλημάτων προκύπτουν, ώστε να διορθωθούν, κάτι άλλωστε που αποτελεί και τον ουσιαστικό σκοπό της κάθε εκπαιδευτικής δραστηριότητος.

Θυμίζουμε ότι η άσκηση «Πυρπολητής» διεξήχθη χθες στην περιοχή των Δωδεκανήσων, είχε ως σενάριο την ανακατάληψη βραχονησίδος, και αντικείμενο συγκεκριμένη βραχονησίδα στα βορειοδυτικά της Ρόδου.

Οι ασκήσεις τύπου «Πυρπολητής» πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως και αξιολογήσεως της διακλαδικής δυνάμεως ταχείας αντιδράσεως υψηλής ετοιμότητος (Δύναμη «Δ») του ΓΕΕΘΑ, «με σκοπό τον έλεγχο της ετοιμότητας των συμμετεχουσών δυνάμεων για την ανάληψη ενεργειών άμεσης αντίδρασης αντιμετώπισης ευρέος φάσματος επιχειρησιακών απαιτήσεων», όπως επισημαίνεται από το ΓΕΕΘΑ.