Mε απόφαση της ποινικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου κρίθηκε ότι ο κατ' οίκον περιορισμός υπό ηλεκτρονική επιτήρηση, το γνωστό «βραχιολάκι», δεν αφαιρείται από τον χρόνο προσωρινής κράτησης.

Την Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου απασχόλησε το ζήτημα με αφορμή την έκδοση βουλευμάτων που είχαν προσμετρήσει σε καταδικασμένο στην υπόθεση της Energa-Hellas Power , το χρονο που ήταν υπό ηλεκτρονική επιτήρηση ως χρόνο προφυλάκισης.

Οι δικαστες επισημαίνουν στην υπ΄αριθμόν 2/2018 απόφαση τους, ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της παρ. 2 του άρθρου 283 Α του Κώδικα Ποινικης Δικονομίας ότι «λόγω της βαρύτητας και του επαχθούς χαρακτήρα του όρου του κατ οίκον περιορισμού με ηλεκτρονική επιτήρηση, κατα κυριολεξία μέτρου δικονομικού καταναγκασμού, ορίζεται ότι ο περιοριστικός αυτός όρος αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς και η προσωρινή κράτηση σε σχέση με τη διάρκεια, τα ανώτατα όρια, την εξακολούθηση ή διακοπή του και την επανεξέτασης του στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα...».

Διευκρινίζεται ότι ο χρόνος προσωρινής κράτησης και ο χρόνος που ένας κρατούμενος βρίσκεται σε κατ΄οίκον περιορισμό με ηλεκτρονική επιτήρηση δεν αθροίζονται. Αντίθετα, τα ανώτατα όρια "τρέχουν" ξεχωριστά για κάθε μέτρο.