Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά και νότια τμήματα, με πιθανότητα για κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα από τις μεσημεριανές ώρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο αναμένονται την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 16 βαθμούς, από 12 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ, όπου βαθμιαία θα ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 Μποφόρ και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ θυελλώδεις 9 Μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 Μποφόρ και αργότερα σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές από το μεσημέρι αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 Μποφόρ, όπου σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 Μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 Μποφόρ.

Ανάλογο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη με το θερμόμετρο από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 Μποφόρ.