Χθες, ανήμερα της μεγάλης εθνικής και θρησκευτικής μας εορτής της 25ης Μαρτίου 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, των στρατιωτικών και πολιτικών παρελάσεων σε όλη τη χώρα, «κάποιοι», τα μέλη των τμημάτων αμέσου ετοιμότητος του κάθε σχηματισμού, τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού και ετοιμότητος έτσι ώστε να είναι πανέτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο θα αποτολμούσαν τυχόν οι Τούρκοι τέτοια χρονιάρα μέρα.

Πιο συγκεκριμένα. Χθες το πρωί, μετά από σχετική εντολή του ΓΕΕΘΑ, προς τους υφιστάμενους επιχειρησιακούς σχηματισμούς, δηλαδή το Δ’ Σώμα Στρατού στον Έβρα και την ΑΣΔΕΝ για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, ενεργοποιήθηκαν με ευθύνη τους τα υφιστάμενα ήδη από τον καιρό της ειρήνης, σχέδια ετοιμοτήτων από τις υπάρχουσες ειδικώς για το σκοπό αυτό ομάδες.

Τα αποτελέσματα ήταν απολύτως ικανοποιητικά, συμφώνως με στρατιωτικές πηγές, και είναι απολύτως ενδεικτική της στάσεως που τηρείται πλέον από την Ελλάδα – και δικαιολογημένα – μετά τις τελευταίες «εκρήξεις» (λεκτικές και πραγματικές) της Τουρκίας και του Ερντογάν!