Τελικώς οι Τούρκοι δεν έκαναν «άσκηση» αλλά σημείωσαν «παρουσία» χθες ανήμερα της Εθνικής μας επετείου αλλά και της μεγάλης θρησκευτικής μας εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!

Ο λόγος, για την ουσιαστική μη πραγματοποίηση της ασκήσεώς τους στο Αιγαίο, ανήμερα της εθνικής επετείου και μεγάλης θρησκευτικής εορτής, όπως είχαν σχεδιάσει και «απειλήσει» με έκδοση σχετικής NAVTEX.

Συμφώνως με στρατιωτικές πηγές που ρωτήθηκαν σχετικώς, η άσκηση για την οποία είχε δεσμευτεί με NAVTEX συγκεκριμένη περιοχή στο κεντρικό Αιγαίο, ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε τελικώς, καθώς σημειώθηκε μόνο ένα «πέρασμα» από την περιοχή μιας τουρκικής φρεγάτας, χωρίς όμως αυτή να προβεί σε οποιαδήποτε περεταίρω ενέργεια.

Ας σημειωθεί ότι η φρεγάτα διήλθε, κινούμενη πάντα στα διεθνή ύδατα της περιοχής, Βορείως των Ψαρών, την ίδια περίπου ώρα που στο νησί βρισκόταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παραστεί στις εκεί πραγματοποιηθείσες εορταστικές εκδηλώσεις και δέχτηκε τον χαιρετισμό της παρελάσεως, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, ενώ στο νησί βρισκόταν και η φρεγάτα «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ»!