Ζωντανό είναι το σκυλάκι που κακοποιήθηκε από οπλίτες, όπως ανακοίνωσε η Φιλοζωική Κόνιτσας στη σελίδα της στο Facebook. H Φιλοζωική επικοινώνησε με τον αρχιφύλακα του φυλακίου στο χωριό Πληκάτι, ο οποίος ενημέρωσε ότι το σκυλάκι ζει αλλά είναι πολύ φοβικό. Οι στρατιώτες που υπηρετούν στην περιοχή του ταΐζουν αλλά φέρεται να δυσκολεύονται να το πλησιάσουν.

Έρευνα από ΓΕΣ και δικογραφία ΕΛΑΣ

Έρευνα για την κακοποίηση σκύλου από οπλίτες διέταξε το Γενικό Επιτελείο Στρατού μετά από βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το οποίο δείχνει δύο φαντάρους να βασανίζουν το τετράποδο και να το πετούν σε γκρεμό.

Οι δύο οπλίτες, όπως φαίνεται στο βίντεο, αφού βασάνισαν ένα σκυλάκι, το κρατούν και το πετούν σε γκρεμό. Μάλιστα, επειδή ήταν υπερήφανοι για την πράξη τους, έδωσαν εντολή σε άλλο φαντάρο να τη βιντεοσκοπήσει.

Aλλά και από την ΕΛΑΣ έγινε γνωστό ότι σχετικά με το βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Για την αποτρόπαια ενέργεια των οπλιτών δεν υπάρχουν λόγια... Εκτός από την επιβεβλημένη τιμωρία τους, απαιτείται αυστηροποίηση των ποινών -και εφαρμογή τους- για την κακοποίηση των ζώων. Να μην ξαναδούμε ποτέ τέτοιες εικόνες» σημείωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.