Για την ύπαρξη συνταξιούχου που εμφανίζεται ως εργαζόμενος στη διοίκηση της ΓΣΕΕ καταγγέλλει η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ.

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για πρακτικές και τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επαγγελματίες συνδικαλιστές στη ΓΣΕΕ και οδηγούν σε φαινόμενα στρέβλωσης της εκπροσώπησης των εργαζομένων.

Κάνει λόγο για μέλος της Διοίκησης που εμφανίζεται ως εργαζόμενος ενώ είναι συνταξιούχος εδώ και μία δεκαετία.

Στην καταγγελία η ΓΣΕΕ απάντησε ότι δεν γνωρίζει και ότι δεν μπορούσε να ερευνήσει την επώνυμη καταγγελία αφού δεν είχε τα απαιτούμενα στοιχεία.

Παράλληλα στις 9 Αυγούστου 2017 η παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑ κάλεσε με εξώδικο που εστάλη στον συνταξιούχο εκπρόσωπο της Διοίκησης της ΓΣΕΕ να δηλώσει επίσημα αν όντως είναι συνταξιούχος.

Από τ έγγραφα που προσκόμισε ο ίδιος προέκυψε ότι το συγκεκριμένο μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κατέχοντας μάλιστα και θέση σε αμειβόμενη επιτροπή είναι συνταξιούχος από το 2009. Δήλωσε επίσης ότι απασχολήθηκε περιστασιακά τον Σεπτέμβριο του 2017

Πριν από μερικές ημέρες κοινοποιήθηκαν τόσο στη ΓΣΕΕ όσο και στον ίδιο όλα τα δικαστικά έγγραφα με εκ νέου αίτημα την άμεση απομάκρυνσή του χωρίς να λάβει πειστική απάντηση από τη ΓΣΕΕ.

Η ΕΝΟΤΗΤΑ σε ανακοίνωση της υπό τον τίτλο «Τρελό καρναβάλι στη ΓΣΕΕ» αναφέρει ότι: "η στάση της διοίκησης της Ομοσπονδίας δείχνει τον πανικό της για την αποκάλυψη όχι μόνο αυτού του συγκεκριμένου προσώπου αλλά και την πρόθεση συγκάλυψης πολλών τέτοιων περιπτώσεων και προειδοποιεί με προσφυγές στη δικαιοσύνη σχετικά με τη νομιμότητα της σύνθεσης του Ανώτατου Οργάνου συνδικαλιστικής εκπροσώπησης του ιδιωτικού τομέα."