Τρεις σημαντικές συμβάσεις που θα ενισχύσουν αφενός την παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στα Κύθηρα και στα Αντικύθηρα, ενώ αφετέρου θα αναδείξουν έτι περαιτέρω την φυσική ομορφιά και τον τουρισμό στα νησιά αυτά, υπογράφτηκαν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης Οι προγραμματικές συμβάσεις που υπογράφτηκαν μεταξύ του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και του Δημάρχου Κυθήρων Ευστράτιου Χαρχαλάκη, αφορούν τη συντήρηση τμημάτων του οδικού δικτύου των Κυθήρων, καθώς και την αποκατάσταση φάρου στα Αντικύθηρα, από προσωπικό και μέσα του Μηχανικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι υπογραφείσες συμβάσεις αφορούν:

-Τη συντήρηση και επισκευή του δημοτικού οδικού δικτύου για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού και του Ιερού Προσκυνήματος της Αγίας Ελέσας και μελέτη για την ενίσχυση και επισκευή γέφυρας στο Διακόφτι Κυθήρων.

-Τη συντήρηση και αναβάθμιση της οδού προσβάσεως στο φάρο «Σπαθί» του νησιού, που θα συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων. -Την αποκατάσταση του φάρου των Αντικυθήρων, όπου ο φημισμένος Ρώσος ναύαρχος Νικόλαος Φιλοσοφώφ υπηρέτησε ως φαροφύλακας, μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων στην πατρίδα του και την αυτοεξορία του στην Ελλάδα!