Νέο άδειασμα για τον Πάνο Καμμένο από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα έναν υπουργό που βρέθηκε στο στόχαστρο και της Εκκλησίας με αποτέλεσμα να χάσει το χαρτοφυλάκιό του. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο τέως υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, είπε ότι για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών «η γραμμή διατυπώνεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών και όλοι οι άλλοι εκφράζουν προσωπική άποψη».

Σε ερώτηση για το ρόλο του υπουργού Άμυνας και τα όσα έχει πει για ομηρία των δύο Ελλήνων, ο κ. Φίλης είπε ότι ο κ. Καμμένος εκφράζει την προσωπική του άποψη, «αρκεί να μην έχει πρακτική συνέπεια αυτή η άποψη».

Εξέφρασε, δε, τη «βάσιμη ελπίδα ότι θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα», εξηγώντας ότι ότι το θέμα τους «είναι μικρό αλλά πολύ σημαντικό καθώς σημαντικότερη είναι η μεγαλύτερη εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

Θρησκευτικά και Αγία Τριάδα

Μετά τα πυρά που εξαπέλυσε κατά του ΣτΕ για την απόφαση να κρίνει αντισυνταγματικό το νέο πλαίσιο διδασκαλίας των Θρησκευτικών, ο Νίκος Φίλης -υπουργός Παιδείας, όταν είχαν ανακοινωθεί οι αλλαγές στο συγκεκριμένο μάθημα- τα έβαλε με το Σύνταγμα και την αναφορά στην Αγία Τριάδα.

«Είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του; Αυτό είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον βασιλέα» είπε στην ΕΡΤ.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα που είχαν τελικά οδηγήσει στην έξοδό του, ο κ. Φίλης εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός έκανε αυτό που του είπε ο Αρχιεπίσκοπος, προκειμένου να υπάρξει ηρεμία στην κυβέρνηση και στη σχέση της με την Εκκλησία.

Αναφερόμενος και πάλι στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το μάθημα των Θρησκευτικών υποστήριξε ότι «ήταν εκτός Συντάγματος» προσθέτοντας ότι «το Σύνταγμα μιλάει για θρησκευτική συνείδηση» και ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι το σχολείο δεν κατηχητικό».

«Θέλουμε το μάθημα των Θρησκευτικών να έχει ένα χαρακτήρα πλουραλιστικό» συμπλήρωσε.