Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην κεντρική, ανατολική και βόρεια χώρα και βαθμιαία επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε την Πέμπτη. Χιόνια θα πέσουν κυρίως στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, παροδικά σε ημιορεινά τμήματα της βόρειας Ελλάδας και πιθανόν πρόσκαιρα σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με ελαφρώς χαμηλότερο υψόμετρο. Παράλληλα, αναμένεται πολύ έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ιδιαίτερα στη νότια Ελλάδα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από -1 έως 6 βαθμούς, στα βόρεια και κεντρικά από 2 έως 15, στα δυτικά και νότια από 10 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 13, στο ανατολικό Αιγαίο έως 23 και στην Κρήτη έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 Μποφόρ, αλλά γρήγορα θα ενισχυθούν σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, εντάσεων 8 με 9 Μποφόρ. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 Μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 Μποφόρ. Στο Ιόνιο αρχικά οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 6 έως 8 Μποφόρ και πιθανόν για λίγο τοπικά 9 Μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα παρουσιάσουν σχετική εξασθένηση και σταδιακά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις που δεν θα ξεπερνούν τα 7 Μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς λασποβροχές έως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ νοτιοδυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 12 βαθμούς.