Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης και δύο ετών καταδικάστηκε ο πρώην αστυνομικός Ιωάννης Εικοσπεντάκης για τη δολοφονία της 6χρόνης κόρης του Στέλλας πριν από έντεκα μήνες στην Αγία Βαρβάρα, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας (ΜΟΔ) τον έκρινε ομόφωνα ένοχο.

Το ΜΟΔ απέρριψε ομόφωνα τον ισχυρισμό της υπεράσπισης περί μειωμένου καταλογισμού και κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας απο πρόθεση και της περιύβρισης νεκρού.

Το δικαστήριο απέρριψε κατά πλειοψηφια 6-1 το αίτημα της υπεράσπισης του κατηγορουμένου για αναγνώριση των ελαφρυντικών στον κατηγορούμενο του πρότερου έντιμου βίου και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Από την πλευρά του ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ματθαίος Μάκος είχε ζητήσει να κριθεί ένοχος ο κατηγορούμενο, επισημαίνοντας: «Αμφιταλαντεύτηκα για τον καταλογισμό του κατηγορουμένου. Αποδέχτηκε πράγματι ότι έχει καποιο πρόβλημα, κάποιας μορφής κατάθλιψη. Εκείνο επίσης που αντιλήφθηκα είναι ότι κράταγε το κορίτσι σε απόσταση αναπνοης την ώρα που του έκλεινε το στόμα και τη μύτη» και συνέχισε: «Πέραν ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση η ψυχραιμία του κατηγορουμένου, εντύπωση μου έκανε και το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος αφιέρωσε στην απολογία του μόνο ένα λεπτό για το παιδί του».

Παράλληλα ο εισαγγελέας επισήμανε: «Κράταγε την κοπελίτσα που ψυχοραγουσε μάγουλο με μάγουλο. Δεν μπορω να δεχτώ ότι δεν του πέρασε από το μυαλό ότι το παιδί μπορεί να πεθάνει. Ούτε μπορώ να δεχθώ ότι κοίταζε το σπίτι για να μην ξυπνήσει ο γιος του. Δεν θέλω να πω τιποτα άλλο, γιατί πάνω σε μια πληγή δεν ρίχνεις αλάτι... Δεν υπάρχει περίπτωση να μην είχε καταλάβει ότι το παιδί του ψυχοραγούσε. Τρελός δεν είναι, συμφεροντολόγος είναι. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν καταλήγουν σε φόνο. Τι να πω; Ότι τον καταλαβαίνω, ότι προσπάθησε να κάνει τις δυο απόπειρες; Τις έκανε όμως; Ζητώ την ενοχή του ως εισήχθη».