Εθνικών διαστάσεων χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τη δωρεά του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο χώρο της Υγείας. «Γιατί πάσχει το Κοινωνικό Κράτος στην χώρα μας. Και στηρίζοντας το Κοινωνικό Κράτος, στηρίζετε, κύριε Δρακόπουλε την κοινωνική συνοχή με ό,τι αυτό συνεπάγεται» υπογράμμισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΔΣ του Ιδρύματος Α.Δρακόπουλο.

«Ελπίζουμε και άλλοι να ακολουθούν το παράδειγμα, όσο ο καθένας μπορεί, γιατί όπως είπατε βρισκόμαστε σε μία κρίση σαν χώρα. Και οι συνεργασίες χρειάζονται σε όλα τα φάσματα. Μόνο με σωστές συνεργασίες, με διαφάνεια, με σκληρή δουλειά, με αποτελεσματικότητα μπορεί να πάει μπροστά η κοινωνία, και αυτό το οποίο είπατε, το Κοινωνικό Κράτος, το οποίο λέμε και εμείς, μία ανθρώπινη κοινωνία» απάντησε ο κ. Δρακόπουλος.

Ο ίδιος τόνισε ότι το Ίδρυμα έχει παγκόσμιο χαρακτήρα με δωρεές σε 122 χώρες, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο στολίδι της Αθήνας, το Κέντρο Πολιτισμού: «Δουλέψαμε με περίπου 8 ή 9 κυβερνήσεις στα 10 χρόνια, το έργο νομίζω βγήκε πάρα πολύ καλό, το έχουν επισκεφτεί πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι. Αυτό και μόνο τα λέει όλα.»