Τη διενέργεια περαιτέρω έρευνας σχετικά µε το εάν ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του µοιραίου τζιπ τη στιγµή του τροχαίου δυστυχήµατος ζητάει η οικογένειά του. Μετά την έκδοση της διάταξης του αντεισαγγελέα Εφετών Σοφοκλή Λογοθέτη, µε την οποία επικυρώθηκε το συµπέρασµα της Προκαταρκτικής Εξέτασης σύµφωνα µε το οποίο ο Παντελής Παντελίδης ήταν ο οδηγός του µοιραίου τζιπ, η οικογένεια, διά του πληρεξούσιου δικηγόρου της, επισηµαίνει ότι ο αντεισαγγελέας Εφετών δεν έλαβε υπόψη του νέα και κρίσιµα αποδεικτικά στοιχεία. Γι' αυτό, η οικογένεια Παντελίδη εντός της ερχόµενης εβδοµάδας πρόκειται να καταθέσει αίτηση ανάκλησης της διάταξης του αντεισαγγελέα Εφετών.

Υπενθυµίζεται ότι ο κ. Λογοθέτης κατέληξε πως κατά την κρίση του ήταν ορθό το συµπέρασµα της Προκαταρκτικής Εξέτασης, µε το οποίο αποφασίστηκε η αρχειοθέτηση της δικογραφίας ως προς το σκέλος του ποιος οδηγούσε το µοιραίο τζιπ.

Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο αντεισαγγελέας Εφετών διέταξε να ερευνηθούν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας οι ευθύνες των δηµοτικών Αρχών για τη µη εγκατάσταση «των προβλεπόµενων συστηµάτων αναχαίτισης οχηµάτων προς αποτροπή οδικών τροχαίων ατυχηµάτων και επίβλεψης και συντήρησης της σιδερένιας προστατευτικής περίφραξης στο σηµείο όπου έλαβε χώρα το τροχαίο δυστύχηµα». ∆ύο είναι τα νέα στοιχεία που επικαλείται η οικογένεια Παντελίδη. Το ένα αφορά πόρισµα του προϊσταµένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς, το οποίο δεν είχε τεθεί υπόψη των εισαγγελικών Αρχών κατά τη διάρκεια της Προκαταρκτικής Εξέτασης, ότι οι κακώσεις στο σώµα του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη «είναι ενδεικτικές συνοδηγού και όχι οδηγού».  

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ

 Στο πόρισµα του προϊσταµένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιώς επισηµαίνεται, επίσης, ότι ο ιατροδικαστής ο οποίος αρχικώς είχε οριστεί από τον εισαγγελέα που διενήργησε την Προκαταρκτική Εξέταση δεν ήταν αρµόδιος να απαντήσει στα ερωτήµατα που είχαν τεθεί.

Αρµόδιος για αυτό, σύµφωνα µε το πόρισµα, είναι ειδικός µηχανολόγος ο οποίος εξετάζει και αξιολογεί τις φυσικές δυνάµεις και τα µηχανικά χαρακτηριστικά της σύγκρουσης. Επίσης, στο πόρισµα τονίζεται ότι δεν αποτελεί ορθή ιατροδικαστική τοποθέτηση η εκτίµηση ότι µπορούσε να συµβεί αλλαγή στις θέσεις των σωµάτων επί της ίδιας πλευράς του οχήµατος αφού µια τέτοια εκτίµηση τελεί σε ευθεία αντίθεση µε τους κανόνες της Φυσικής, καθώς, χωρίς κυβίστηση ή περιστροφή από τον άξονα του οχήµατος, δεν επέρχεται αλλαγή θέσεως των σωµάτων από πάνω προς τα κάτω και το αντίστροφο, όπως είχε εκτιµήσει ο ιατροδικαστής-πραγµατογνώµονας. Στο ίδιο συµπέρασµα, ότι δηλαδή ο Παντελής Παντελίδης ήταν συνοδηγός, καταλήγει και έκθεση αναπαράστασης του τροχαίου δυστυχήµατος η οποία διενεργήθηκε µε εντολή της οικογένειας του γνωστού τραγουδιστή και τέθηκε υπόψη του κ. Λογοθέτη.

Η έκθεση αυτή καταλήγει στο συµπέρασµα, λαµβάνοντας υπόψη την κατανόηση της συµπεριφοράς (κίνησης) των επιβατών από τη σύγκρουση του οχήµατος µε το τσιµεντένιο στηθαίο και το µεταλλικό κιγκλίδωµα, την ανατροπή του οχήµατος και την είσοδο και κίνηση των µεταλλικών κουπαστών εντός του χώρου των επιβατών, ότι ο Παντελής Παντελίδης βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού.

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη ∆ηµήτρης Ιωαννίδης, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε σχετικά µε τις δικαστικές εξελίξεις στην υπόθεση επισηµαίνει ότι «ένα κράτος δικαίου θεµελιώνεται πρωτίστως στην αιτιολογία των δικαστικών αποφάσεών του, κατά τρόπο ειδικό και εµπεριστατωµένο, όπως απαιτεί το σύνταγµα και οι ισχύοντες νόµοι, γιατί µόνον έτσι η δικαιοδοτική κρίση µπορεί να ελεγχθεί για την ορθότητά της και να καταστεί σεβαστή από την κοινωνία!».  

Δημοσιεύτηκε στο «Secret», ένθετο της εφημερίδας «Παραπολιτικά», Σάββατο 17 Μαρτίου 2018