Και ένα βρέφος βρίσκεται μεταξύ των τουλάχιστον 16 νεκρών από την νέα τραγωδία με προσφυγική λέμβο στα ανοικτά του Αγαθονησίου το Σάββατο.

Οι έρευνες του Λιμενικού συνεχίζονται και το βράδυ, ωστόσο τα αποτελέσματα είναι μέχρι στιγμής αρνητικά. Οι σοροί που έχουν μέχρι στιγμής περισυλλεχθεί μεταφέρθηκαν στο Πυθαγόρειο της Σάμου.

Με φόντο την τραγωδία, οι τουρκικές Αρχές προχώρησαν σε... έκδοση Navtex για την περιοχή

Μεταξύ των θυμάτων είναι δύο γυναίκες, επτά άνδρες και επτά παιδιά -πρόκειται για τέσσερα αγόρια, δύο κορίτσια και ένα βρέφος κορίτσι.

Το ξύλινο σκάφος που μετέφερε τους μετανάστες και πρόσφυγες είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και σε αυτό σύμφωνα με την πρώτη πληροφόρηση επέβαιναν συνολικά 21 άτομα. Στην επιχείρηση στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά του Αγαθονησίου συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού και του πολεμικού ναυτικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, σκάφος της frontex και παραπλέοντα πλοία.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να συνεχιστεί αύριο καθώς σύμφωνα με την ΕΜΥ στις περισσότερες θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι που κατά τόπους θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Το Αιγαίο πενθεί»

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός (βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ) ανέφερε ότι «το Αιγαίο πενθεί» αναφερόμενος στο ναυάγιο.

«Σήμερα το Αιγαίο πενθεί. Οι επισφαλείς δρόμοι της μετανάστευσης, για ακόμη μια φορά στοίχισαν άδικα τη ζωή σε μικρά παιδιά και κατατρεγμένους ανθρώπους. Το Ελληνικό Κράτος και το Λιμενικό Σώμα βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο περιστατικό συνδράμοντας με όλες τους τις δυνάμεις» ανέφερε ο υπουργός.