Ο  μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος απάντησε, μέσω ανάρτησης που έκανε στο προσωπικό του ιστολόγιο, στις αντιδράσεις της ΕΡΤ σχετικά με τις προηγούμενες καταγγελίες του σε βάρος της δημόσιας τηλεόρασης σχετικά με την θεατρική παράσταση, «Jesus Christ Superstar».

Ειδικότερα, ο μητροπολίτης αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «προ ημερών, εξ αφορμής της αντιθέσεώς μας στην απόπειρα "στομώσεως" του μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 "Πρώτη Είδηση" με θέμα το έργο Jesus Christ Superstar, επί τρείς ημέρες ήμασταν στο στόχαστρο της ΕΡΤ1 με τρόπο απαράδεκτο».

«Έλεγαν μεν τα δικά τους επιχειρήματα, ενώ αποσιωπούσαν τα δικά μας ερωτήματα προς τους παρουσιαστές της εκπομπής» υπογράμμισε. Στην ίδια ανάρτηση ο Αμβρόσιος επικαλείται τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Το Βήμα», την περασμένη Κυριακή, η δημοσιογράφος Εύη Κυριακοπούλου, σχετικά με την εκπομπή της στην δημόσια τηλεόραση, για να ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι «αποτελούν πανηγυρική επιβεβαίωση των θέσεών μας για την συμπεριφορά των παραγόντων της ΕΡΤ».

Ακόμη, ο μητροπολίτης αναφέρει ότι «επανερχόμεθα μόνο και μόνο για να παρουσιάσουμε μερικά μηνύματα συμπαραστάσεως, τα οποία δεχθήκαμε τις ημέρες εκείνες», κατηγορώντας και πάλι την δημόσια τηλεόραση ότι «με τις εκπομπές της σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις της ενεργείται μία πλύση εγκεφάλου».