Οικογενειακή υπόθεση είχαν κάνει σπείρα που «χτυπούσε» αυτόματα μηχανήματα ανάληψης χρημάτων με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου (Plofkraak) σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στην Άρτα. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν μια 46χρονη και τους δυο γιους της, έναν 27χρονο και έναν 23χρονο ενώ ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και μια 21χρονη σύντροφος ενός εκ των κατηγορουμένων με ενεργό ρόλο στις ανατινάξεις των ΑΤΜ καθώς ήταν η «τσιλιαδόρος».

Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα (6 άντρες ηλικίας από 22 έως 32 ετών και δυο γυναίκες 21 και 46 ετών) και κατηγορούνται για έξι εκρήξεις σε ΑΤΜ, με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου, σε Άγιο Ιωάννη Ρέντη, Βάρη, Βάρκιζα, Δάφνη, Καμίνια και Άρτα, μια διάρρηξη σε κατάστημα στην Αττική, δυο κλοπές οχημάτων (φορτηγό - αγροτικό και μοτοσικλέτα) και μια περίπτωση κλοπές πινακίδων και κλοπή περίπου 6.000 ευρώ από ιδιώτη στην Αττική.

Το οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική ομάδα από την παράνομη δράση της εκτιμάται ότι υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή της σε δεκάδες ακόμη περιπτώσεις εκρήξεων σε ΑΤΜ. Η δράση τους ξεκινά τον Δεκέμβριο ενώ επικοινωνούσαν χρησιμοποιώντας κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες λέξεις με αναγραμματισμό και κωδικοποιημένες λέξεις όπως «κοπέλες» όταν αναφέρονταν σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και «ουρά» αναφερόμενοι σε παρουσία αστυνομικών.

Επιπλέον προκειμένου να ενημερώνονται για την παρουσία και τη δράση των αστυνομικών δυνάμεων είχαν εφοδιαστεί και με φορητούς ασυρμάτους, τους οποίους είχαν συγχρονίσει στις συχνότητες της Αστυνομίας. Επίσης στην οικία τριών εκ των συλληφθέντων, ηλικίας 23, 27 και 46 ετών, βρέθηκε εγκατεστημένο φυτώριο καλλιέργειας κάνναβης μέσω της υδροπονικής μεθόδου, το οποίο αποτελούνταν μεταξύ άλλων από 21 γλάστρες με δενδύλλια κάνναβης, 9 ενισχυτές ρεύματος, 8 λάμπες, 3 απορροφητήρες, 2 ανεμιστήρες, 2 χρονοδιακόπτες, ηλεκτρονικό θερμόμετρο, φίλτρα, λίπασμα για καλλιέργεια και κάμερα.

Επιπροσθέτως, όπως έγινε γνωστό, «πλούσιο» είναι και το ποινικό παρελθόν των συλληφθέντων καθώς οι πέντε εξ αυτών είναι σεσημασμένοι για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, των απλών και διακεκριμένες κλοπών, των ληστειών, της απειλής και παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.