Με την αγωνία να κορυφώνεται και με την ελπίδα να αγκαλιάσουν αυτήν τη φορά τα παιδιά τους ταξιδεύουν σήμερα για την Αδριανούπολη οι γονείς των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές. Με μερικά βιβλία στα χέρια και με τη λαχτάρα να δουν ξανά τα πρόσωπά τους οι γονείς των δύο στρατιωτικών θα βρεθούν σήμερα στις φυλακές Αδριανούπολης και με το ακουστικό στο χέρι θα ανταλλάξουν τις πρώτες κουβέντες τους και θα δουν τα παιδιά τους μετά από μια βδομάδα.

Ωστόσο, η βδομάδα που διανύουμε για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το πόρισμα στον Εισαγγελέα και να γίνει γνωστό το κατηγορητήριο.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν και τουρκικές πηγές, η υπόθεση διερευνάται ακόμη από τις δικαστικές Αρχές και, όπως έχουν αντιληφθεί ακόμη και οι ίδιοι οι γονείς που αγωνιούν για τα παιδιά τους, η υπόθεση δεν θα ολοκληρωθεί άμεσα. Να σημειωθεί ότι χθες κάτοικοι από όλη τη χώρα συγκεντρώθηκαν στην Ορεστιάδα ενώνοντας τις δυνάμεις και τις φωνές τους προς συμπαράσταση των γονιών των δύο στρατιωτικών, ζητώντας με ψυχραιμία να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να ασκηθούν εκείνες οι πιέσεις που θα ανοίξουν τον δρόμο της επιστροφής για τους δύο στρατιωτικούς μας.