Σε σχηματισμό δικογραφίας για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας και είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν ιδιώτες και αστυνομικοί, προχωρά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Επίσης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση της υπόθεσης, προκειμένου να εντοπιστούν πιθανές παραβάσεις των αστυνομικών που συμμετείχαν στα συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας.

Θυμίζουμε ότι το σκηνικό έντασης σημειώθηκε όταν μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και της Λαϊκής Ενότητας θέλησαν να εισέλθουν στο κτίριο όπου θα πραγματοποιούνταν ηλεκτρονικός πλειστηριασμός, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν. Τότε απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν και χρήση χημικών για να τους αναγκάσουν να απομακρυνθούν.

Από την πλευρά της η Λαϊκή Ενότητα κάνει λόγο για «απρόκλητη βία, χημικά και αστυνομική καταστολή ενάντια στους διαδηλωτές της ΛΑΕ και του κινήματος κατά των πλειστηριασμών».

«Με εντολή της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και σε συνεργασία με τον επίορκο πρόεδρο των συμβολαιογράφων της Αθήνας, κ. Ρούσκα, οι δυνάμεις καταστολής ξεπέρασαν και σήμερα κάθε όριο αυταρχισμού» συμπληρώνει η ΛΑΕ.
Δικογραφία για τη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με συνακόλουθους τραυματισμούς έξι αστυνομικών, σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.