Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι 11 συλληφθέντες στο πλαίσιο των ερευνών της αντιτρομοκρατικής για επιθέσεις σε χώρους αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

Σε βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για εμπρησμό, έκρηξη, διακεκριμένη κατοχή εκρηκτικών και παράνομη οπλοκατοχή.

Σε επτά εξ αυτών ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά περίπτωση για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων.

Οι 11 συλληφθέντες δεν έχουν όλοι τον ίδιο βαθμό συμμετοχής, γι αυτό και η ποινική αντιμετώπισή τους θα αξιολογηθεί από τον ανακριτή στον οποίο οδηγήθηκαν και ο οποίος θα εξατομικεύσει τις κατηγορίες.

Σημειώνεται ότι μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκεται και ένας 30χρόνος δικηγόρος Πειραιά ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες από τις συνομιλίες που περιλαμβάνονται στη δικογραφία εμφανίζεται να είχε ρόλο ιδεολογικού καθοδηγητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρόνος ενώπιον της εισαγγελέως αρνήθηκε τις κατηγορίες.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες, στη δικογραφία υπάρχουν και οι ομολογίες δύο νεαρών για συμμετοχή σε μεμονωμένες επιμέρους πράξεις, όμως ενώπιον της εισαγγελέως φέρονται να ανακάλεσαν ότι είπαν στην αστυνομία.