Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα εγκαίνια του νέου κτιρίου και την τελετή παράδοσης οκτώ αστυνομικών οχημάτων. Νωρίτερα, στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το Δημαρχείο Φυλής, όπου είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Χρήστο Παππού.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το επίπεδο ασφάλειας σε μια περιοχή με ιδιαίτερα υψηλή εγκληματικότητα, λέγοντας ότι οι περιπολίες στη Δυτική Αττική σχεδόν διπλασιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και περιορίστηκε η παραβατικότητα.

«Σήμερα γίνεται μια σοβαρή και οργανωμένη προσπάθεια, με σχέδιο και ιεραρχήσεις, που πλέον αποδίδει αποτελέσματα» είπε και πρόσθεσε: «Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι στον ίδιο δρόμο θα προχωρήσουμε».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στους Ρομά λέγοντας ότι είναι απαράδεκτο να γίνονται αποδιοπομπαίος τράγος και ταυτόσημο της παραβατικότητας. «Αυτή είναι μια λογική, η οποία -όπου ακολουθήθηκε- ιστορικά, έθρεψε γενιές με το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού και οδήγησε σε εθνικές και κοινωνικές τραγωδίες».

Επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα ο βουλευτής Λακωνίας Κ. Δαβάκης: «Είναι ντροπή, κατέχοντες δημόσιο αξίωμα όπως αυτό του βουλευτή και μάλιστα του πρώην υπουργού, να αναπαράγουν έναν τέτοιο διχαστικό και ρατσιστικό λόγο απέναντι στους Ρομά συμπολίτες μας. Και όταν αυτός ο λόγος δεν επιφέρει συνέπειες σε όσους τον παράγουν, η πολιτική ευθύνη και η ντροπή δε βαραίνει αποκλειστικά αυτούς, αλλά και την ηγεσία τους».