Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν λίγες σποραδικές καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο, στη Δυτική Στερεά, στην Ήπειρο και σε μεμονωμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και του Ανατολικού Αιγαίου προβλέπει η ΕΜΥ. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν και πάλι τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 15 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα, τα κεντρικά και νότια από 5 έως 20, στο Αιγαίο από 12 έως 21 βαθμούς , ενώ στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 Μποφόρ, αλλά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς με εντάσεις έως 6 Μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 Μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 Μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με μικρή εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ, με τάση σημαντικής ενίσχυσης αργά το βράδυ..

Στην Αττική αναμένεται καλός καιρός, ενώ αυξημένες θα διατηρηθούν οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 Μποφόρ, και από το απόγευμα δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Η θερμοκρασία από 15 έως 21 βαθμούς.

Καλός καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 9 έως 18 βαθμούς.