Με ανακοίνωσή τους, οι συνδικαλιστές του Λιμενικού Σώματος λαμβάνουν θέση στην ΕΔΕ που διατάχθηκε από το υπουργείο Ναυτλίας για τον τραυματισμό πρόσφυγα στο λιμάνι της Πάτρας κατά τη διάρκεια συμπλοκής τους με στελέχη του Λιμενικού. 

«Καθαρός ουρανός δεν φοβάται» αναφέρει η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νοτιοδυτικής Ελλάδας, και σημειώνει: «Δηλώνουμε ως Ένωση για πολλοστή φορά ότι πρέπει να βρεθούν άμεσα λύσεις στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Λιμάνι της Πάτρας με τους μετανάστες. Ας μην ξεχνάει κανείς τα γεγονότα που έχουμε αναδείξει τον προηγούμενο καιρό με τα οποία κινδύνευσαν οι συνάδελφοι μας, τις παγίδες με τις πετονιές, τα αυτοσχέδια μαχαίρια, τους τραυματισμούς των συναδέλφων μας κατά την διάρκεια της εκτέλεσης εξωτερικής υπηρεσίας και τον πετροπόλεμο.»

Επισημαίνεται ακόμη ότι «το προσωπικό του Κ.Λ Πάτρας δίνει κάθε μέρα τον καλύτερο του εαυτό κάτω από αντίξοες συνθήκες. Για αυτούς που προσπαθούν να στοχοποιήσουν τους συναδέλφους μας που υπερβάλλουν εαυτόν σε μια από τις κυριότερες πύλες εξόδου της χώρας μας, τους απαντάμε με την λαϊκή παροιμία “καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται”».