Το Μονομελές Πρωτοδικείο Διοικητικό Κομοτηνής ανέστειλλε τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης του προστίμου των 44 εκατ. ευρώ που έχει επιβληθεί στη καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία Ιβαν Σαββίδη.

Συνεπώς η επιχείρηση παραμένει σε κανονική λειτουργία.

Το πρόστιμο έχει επιβληθεί στην καπνοβιομηχανία για ενέργειες που φέρονται να έγιναν προ της εξαγοράς της από τον Ιβάν Σαββίδη.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής με την Ν22/ 2018 απόφασή του έκανε δεκτή την αιτηση που είχε υποβάλλει η εταιρία δια του συνηγόρου της Αλ. Λυκουρέζου και ανεστειλε την εκτέλεση της ατομικής ειδοποίησης του τελωνείου Ξάνθης για την πληρωμή προστίμου ύψους 38 εκατ. ευρώ (έχει φτάσει στα 44 εκατ. ευρώ αν συνυπολογιστούν οι προσαυξήσεις), για τυπόθεση του 2009.

Την αιτηση αναστολής ειχαν στηρίξει και οι εργαζόμενοι στην εταιρία, θεωρώντας πως ήταν ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει τη λειτουργία της.

Πλεον ,εκκρεμούν η αιτηση της εταιρίας για ανακοπή της ατομικής ειδοποίησης καθώς και αναιρεση κατά της προηγουμενης αποφασης του Διοικητικού Εφετείου που επικυρωνε το προστιμο στο Συμβούλιο Επικρατείας. Η συζήτηση ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας έχει προγραμματιςτεί για τις αρχές Μαίου.