Συνάντηση με τους γονείς τους έχουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που δικάζονται στην Αδριανούπολη. Μία συνάντηση που επισημοποιήθηκε σήμερα και συμφώνως με τις πληροφορίες πρόκειται να διαρκέσει μία ώρα, την ίδια ώρα που ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής βρίσκεται από το πρωί στην Ορεστιάδα, ώστε να είναι εκεί για ουσιαστικούς και ψυχολογικούς λόγους.

Στο νομικό επίπεδο, οι δύο Τούρκοι δικηγόροι του Ελληνικού Προξενείου Αδριανουπόλεως έχουν υποβάλει ήδη ένσταση για τη διαδικασία κρατήσεως των δύο στρατιωτικών, που θεωρητικώς πάντα μπορεί να διαρκέσει έως μία εβδομάδα, και αναμένεται εντός της σήμερον αν όλα πάνε κατ’ ευχή, να οριστεί ημερομηνία τακτικής δικάσιμου.

Μεγάλη αξία θα έχει και το να μαθευτεί -μετά τη συνάντηση των γονέων των στρατιωτικών με τα παιδιά τους– το αν ελέχθη κάτι και τι ακριβώς, αναφορικώς με το θέμα της συλλήψεως των στρατιωτικών, καθώς έτσι εκτιμάται ότι θα υπάρχει μία πρώτη ασφαλής εικόνα των συνθηκών συλλήψεώς τους από τη δική τους πλευρά, καθώς μέχρι τώρα είναι η μόνη που δεν έχει ακουστεί.