Μπροστά στον Τούρκο δικαστή οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν την Παρασκευή από τουρκική περίπολο και κατηγορούνται για παράνομη είσοδο σε ένα περιστατικό που θα μπορούσε να είχε λήξει σε λίγη ώρα, χωρίς περαιτέρω επιπλοκές.

Οι ελληνικές αρχές σε συννενόηση με τις τουρκικές αρχές έστειλαν πολιτικά ρούχα και χρήματα στους δυο στρατιωτικούς, οι οποίοι από την Πέμπτη που συνελήφθησαν φορούν τη στρατιωτική τους περιβολή. Τους δύο στρατιωτικούς έχει επισκεφθεί η Ελληνίδα πρόξενος στην Αδριανούπολη, η οποία διαβεβαίωσε ότι είναι καλά στην υγεία τους. Οι γονείς των δύο στελεχών είναι στην Αδριανούπολη και σκοπεύουν να ζητήσουν άδεια από τον εισαγγελέα για να επισκεφθούν τα παιδιά τους.

Κρίσιμο ζήτημα από το οποίο θα φανεί πού το πάνε οι Τούρκοι σε αυτή την υπόθεση είναι το κατηγορητήριο. Τα τουρκικά ΜΜΕ επιμένουν ότι σε αυτό περιλαμβάνεται και η κατηγορεία της κατασκοπείας.

Στην Αθήνα όλο το Σαββατοκύριακο υπήρξαν έντονες διεργασίες σε διπλωματικό και πολιτικό επίπεδο προκειμένου σήμερα να υπάρξει μια ομαλή έκβαση της υπόθεσης ώστε οι δυο αξιωματικοί να επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους.

«Η τουρκική κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την επιστροφή των δυο Ελλήνων στρατιωτικών με ασφάλεια στη χώρα μας» τονίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου. Το γεγονός ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογαν επέστρεψε χθες το βράδυ στην Τουρκία από την Αφρική όπου βρισκόταν σε επίσημη επίσκεψη ανησυχεί σε ένα βαθμό την ελληνική κυβέρνηση δεδομένου ότι ο Τούρκος Πρόεδρος είναι απρόβλεπτος και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα τραβήξει τα πράγματα στα άκρα.

Η κυβέρνηση δίνει ακόμα ιδιαίτερη σημασία στην παρέμβαση του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, καθώς δείχνει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Ουάσινγκτον τις εξελίξεις. Από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρέσβης Τζέφρι

Διαβάστε ακόμα:

Τι πραγματικά συνέβη με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

Γιατί οι Τούρκοι παραπέμπουν σε δίκη τους δύο Έλληνες