Αφού έριξε τις ευθύνες στους αστυνομικούς, τους συνδικαλιστές και τον δήμαρχο Αθηναίων για την ανομία στο κέντρο της Αθήνας, ο αρμόδιος υπουργός επανέρχεται με νέο γύρο προσβλητικών δηλώσεων. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Τόσκας κάλεσε τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη «να κάνει τη δουλίτσα» του, λέγοντας ότι προσωπικά δεν θα του έδινε ούτε γράμμα να μεταφέρει. 

Ο δήμαρχος Γιώργος Καμίνης απάντησε μέσω των Παραπολιτικών 90,1 επαναλαμβάνοντας την έκκλησή του να παρέμβει ο πρωθυπουργός. Κατηγόρησε πάντως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αναφυλαξία στο ζήτημα της ασφάλειας, ενώ κατηγόρησε τον Νίκο Τόσκα ότι δεν αναλαμβάνει ούτε την πολιτική ευθύνη.

Τον υπουργό Νίκο Τόσκα ενόχλησε και η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη στην Ερμού, λέγοντας ότι ήταν υποκριτική και -όπως είπε χαρακτηριστικά- «μυξοκλαίει», την ίδια στιγμή που τρίβει τα χέρια του κάθε φορά που υπάρχει ένα πρόβλημα.

Νωρίτερα, από τον ΣΚΑΙ ο γγ του Σωματείου Ειδικών Φρουρών της ΕΛΑΣ, Ευστράτιος Μαυροειδάκος, κάλεσε τον υπουργό να μην χάνει την ψυχραιμία του. Ο κ. Μαυροειδάκος απέδωσε την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα στην κατάργηση της ομάδας Δέλτα, η οποία υπήρχε ακριβώς για την αντιμετώπιση των «μπαχαλάκηδων».

«Θα αποτελεί είδηση αν ένα βράδυ δεν έχουμε επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ. Βρείτε μου μια δικογραφία για μέλη του Ρουβίκωνα» τόνισε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΙ. Τέλος, κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί ψέγονται όταν συλλαμβάνεται μέλος του Ρουβίκωνα.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι είναι θυμωμένος και οργισμένος, γιατί υπήρχε σαφές επιχειρησιακό σχέδιο, με λεπτομερείς οδηγίες, το οποίο όμως δεν ακολουθήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα, αποκάλυψε ότι από σήμερα θα ενεργοποιηθεί ένα σώμα αποτελούμενο από 200 αστυνομικούς, το οποίο θα περιπολεί στο κέντρο της Αθήνας και θα επεμβαίνει όπου χρειαστεί για την αποφυγή επεισοδίων.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ενταθεί οι επιθέσεις ομάδων αναρχικών σε όλη την Αθήνα, αλλά και άλλες πόλεις ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου (συλληφθείς για το τρομοδέμα στον Λουκά Παπαδήμο). Ο αντιεξουσιαστής πραγματοποιεί απεργία πείνας και δίψας, διαμαρτυρόμενος για τη μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στις φυλακές της Λάρισας.

Νέο μπαράζ επιθέσεων

Το βράδυ της Πέμπτης ομάδα αντιεξουσιαστών έφτασε έξω από το σπίτι του γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Ευτύχη Φυτράκη, πετώντας τρικάκια και ανοίγοντας πανό. Για μια ακόμα φορά το αίτημα είχε να κάνει με τον Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Νέα επίθεση αντιεξουσιαστών σε διμοιρία των ΜΑΤ στο Πολυτεχνείο, επίσης το βράδυ της Πέμπτης, στη γνωστή πλέον συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων.

Η εικόνα ανομίας δεν πέρασε απαρατήτηση ούτε από τα γερμανικά ΜΜΕ. Υπό τον τίτλο «Αναρχικοί τα βάζουν με την ελληνική πολιτεία» η εφημερίδα Lübecker Nachrichten δημοσιεύει άρθρο που αναφέρεται στα επεισόδια στην Αθήνα. «Αναβρασμός στην Ελλάδα: αναρχικοί ρημάζουν καταστήματα και καίνε αυτοκίνητα -με τη βία θέλουν να πετύχουν τη μεταγωγή ενός φερόμενου τρομοκράτη από τη Λάρισα στην Αθήνα. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για επιείκεια απέναντι στους ταραξίες.