Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στην είσοδο της Ακρόπολης υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας τους.

Κλειστά ειναι σήμερα τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι στον νομό Αττικής και την Κρήτη. Τα σωματεία εργαζομένων και του υπουργείου Πολιτισμού τονίζουν ότι είχαν ενημερώσει από τις προηγούμενες μέρες τα ταξιδιωτικά γραφεία για τη σημερινή απεργία και δεν προσέρχονται γκρουπ παρά μόνο μεμονωμένοι τουρίστες ή κόσμος προσέρχεται σήμερα στην Ακρόπολη και στα αλλά μουσεία χωρίς να γνωρίζουν για το σημερινό «λουκέτο».

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι

Η Ένωση απαιτεί τη συνέχιση της καταβολής των εξαιρέσιμων στους φύλακες, από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, για το οποίο ζητούν να παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο. Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε, κάνει λόγο για την προσπάθεια από «συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας» ώστε να μη συνεχίσουν να καταβάλλονται τα εξαιρέσιμα και πέραν πενθημέρου. Πρόσφατα, 51 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση ζητώντας από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να δώσει ποσοστά από τις εισπράξεις (εισιτήρια) των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων στους δήμους, για τον καλλωπισμό, την επιμέλεια, τη συντήρηση και την καθαριότητα.