Αρχίζε το μεσημέρι η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συζητηθεί και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Στο εν λόγω νομοσχέδιο, περιλαμβάνεται και διάταξη που ορίζει ως υποχρεωτική τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση -την ένταξη δηλαδή των νηπίων από την ηλικία των τεσσάρων στα νηπιαγωγεία- κάτι που έχει βρει αντίθετη την ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα να είναι κλειστοί οι δημοτικοί σταθμοί.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία για όλους τους εργαζόμενους των σταθμών, καθώς και πανελλαδική στάση εργασίας για το σύνολο των εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση από τις 11 το πρωί έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας. Πορεία προς τη Βουλή πραγγματοπιοείται το μεσημέρι.

ΚΕΔΕ και ΠΟΕ-ΟΤΑ υποστηρίζουν ότι με την υλοποίηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, θα υποβαθμιστούν οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί και θα κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας σε αυτούς, ενώ σκοπεύουν να παραδώσουν στη Βουλή υπογραφές γονέων που αντιδρούν στην εφαρμογή του μέτρου.

Στον αντίποδα, το συντονιστικό των Νηπιαγωγών θεωρεί «σαθρά» τα επιχειρήματα της ΚΕΔΕ και την κατηγορεί ότι «παραπληροφορεί, επιχειρεί να τρομοκρατήσει και απειλεί ευθέως τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς των δήμων».