Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σάββατο από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά μέχρι τις απογευματινές ώρες την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τη Στερεά (περιλαμβανομένης της Αττικής), τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Από τις μεσημβρινές ώρες και μέχρι τις πρωινές ώρες της Κυριακής τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινάκαι σταδιακά σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της κεντρικής χώρας (πάνω από τα 800 μέτρα).

Κακοκαιρία προβλέπεται και από το βράδυ της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι: τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα, που θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά, θα εξασθενήσουν.

Πυκνό χιόνι θα πέσει σε όλα τα ορεινά.