Με σκληρό τρόπο απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το θέμα των Ιμίων.

«Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία» τονίζει το ΥΠΕΞ.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για το ζήτημα υποστηρίζεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία και πως η Ελλάδα παραπληροφορεί την ελληνική κοινή γνώμη.

Είχε προηγηθεί η εμπρηστική δήλωση του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που χαρακτήρισε τον εμβολισμό του ελληνικού πλοίου «καθήκον» των τούρκων στρατιωτών.
Η αντίδραση του ΥΠΕΞ

Οι παραπάνω ανακοινώσεις και κυρίως αυτή του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αλέξανδρος Γεννηματάς, σε απάντηση ισχυρισμών εκπροσώπου του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών για το θέμα των Ιμίων δήλωσε: «Η Τουρκία, μαζί με το μέτρο, έχει χάσει και τον κοινό νου. Εκτός από το να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, αποδεικνύει ότι δεν γνωρίζει ούτε γεωγραφία».

Νωρίτερα, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία, σε επίπεδο γενικού γραμματέα, σχετικά με επικίνδυνο συμβάν στην περιοχή των Ιμίων, ενώ κλήθηκε από τον γενικό διευθυντή πολιτικών υποθέσεων, ο τούρκος πρέσβης στην Αθήνα.