Στην τελετή των εγκαινίων δύο ανεξαρτήτων συγκροτημάτων ΣΟΕΠΟΠ (Στρατιωτικές Οικίες Επαγγελματιών Οπλιτών) στην 88η Στρατιωτική Διοίκηση (88 ΣΔΙ) της Λήμνου παρέστη ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπροσωπώντας τον υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ. Ο αρχηγός συνοδευόταν από τον διοικητή της Ανωτάτης Στρατιωτικής Διοικήσεως Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ) αντιστράτηγο Νικόλαο Μανωλάκο, οι οποίοι και έγιναν δεκτοί από τον διοικητή της 88 ΣΔΙ ταξίαρχο Νικόλαο Ρουμάνη και τοπικούς παράγοντες.

Η τελετή της παραδόσεως των οικειών αυτών σε δικαιούχους Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ) της φρουράς της νήσου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του «Έτους Μέριμνας για το Προσωπικό», που έχει κηρυχθεί το 2018.

Τα προαναφερθέντα συγκροτήματα ΣΟΕΠΟΠ περιλαμβάνουν 8 νέα διαμερίσματα στην περιοχή του Μούδρου και άλλα 5 νέα διαμερίσματα στην περιοχή Ψύλλοι.

Κατά την παραμονή του στη Λήμνο, ο αρχηγός είχε επίσης την ευκαιρία να συνομιλήσει με εθνοφύλακες από το «τοπικό» Τάγμα Εθνοφυλακής Λήμνου (ΤΕΘ Λήμνου) και να επισκεφτεί τις εγκαταστάσεις του νέου παραρτήματος του Στρατιωτικού Πρατηρίου Λήμνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο στρατιωτικό πρατήριο, μαζί με την εκκλησία και την παιδική χαρά, δημιουργούν ένα πολυχώρο που εξυπηρετεί τις ανάγκες των στελεχών και των οικογενειών τους.

Συμφώνως με το ΓΕΣ, «Με τα έργα τα οποία ολοκληρώθηκαν αλλά και με αυτά που έχουν προγραμματισθεί και ήδη έχουν δρομολογηθεί για το τρέχον έτος, υλοποιείται στην πράξη η μέριμνα για την κάλυψη των οικογενειακών αναγκών του προσωπικού μας, έτσι ώστε αυτό να μείνει απερίσπαστο και με υψηλό ηθικό στην εκτέλεση της αποστολής του».