Για τον Ροβέρτο Σπυρόπουλο μιλάει στην ένορκη κατάθεσή της, η προστατευόμενη  μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, που εμφανίζεται στα δικόγραφα με την ονομασία «Κελέση».

Ειδικότερα, στην κατάθεσή της αναφέρει τα εξής:

Άλλο πρόσωπο που γνωρίζω με βεβαιότητα ότι έχει χρηματισθεί κατ’ επανάληψη με δεσμίδες χρημάτων εντός κίτρινων φακέλων σε μαύρες τσάντες την περίοδο από το 2010 εως το έτος 2013 ήταν ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος τέως διοικητής του ΙΚΑ.

Ο συγκεκριμένος έλαβε από τον Φρουζή για λογαριασμό της Νοβάρτις συνολικά 600.000 ευρώ το ελάχιστον προκειμένου να προωθήσει τις τιμές και την αποζημίωση των φαρμάκων έχοντας την σχετική αρμοδιότητα

Ο χρηματισμός του γινόταν στο γραφείο του στο ΙΚΑ από τον ίδιον τον Φρουζή, πάντοτε για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Novartis».

Όπως σημειώνει στη συνέχεια η μάρτυρας, «τουλάχιστον μια φορά το μήνα, τα χρήματα δεν δόθηκαν στα χέρια του, αλλά σε υπάλληλο της γραμματείας του, μέσα σε κίτρινο φάκελο, καθόσον ο ίδιος βρισκόταν σε σύσκεψη και δεν μπορούσε να διακόψε. Πιστεύω ότι η συγκεκριμένη υπάλληλος δεν γνώριζε το περιεχόμενο του φακέλου, ο οποίος περιείχε περίπου 30.000 ευρώ».