Ολοκληρώθηκε ένα κομμάτι της εισαγγελικής έρευνας για το σκάνδαλο της Novartis. Η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» στα ονόματα δέκα πολιτικών προσώπων την περίοδο απο το 2006 και μέχρι το 2015. Από την Εισαγγελία Διαφθοράς η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας όσο αφορά τους δέκα πρώην υπουργούς.

Παράλληλα, ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της NOVARTIS για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Διαβάστε εδώ: 

Σαμαράς για Novartis: Οι συκοφάντες θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη

Στουρνάρας: Oυδέποτε υπέγραψα απόφαση σχετιζόμενη με τη Novartis

Αβραμόπουλος για Novartis: Ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων μου

Βενιζέλος για Novartis: Όσες φορές μου επιτέθηκαν το μετάνιωσαν

Πικραμμένος: Ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο Novartis

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στα δέκα πολιτικά πρόσωπα περιλαμβανονται οκτώ πρωην υπουργοί και και δύο πρώην Πρωθυπουργοί. Ηδη διαβιβάστηκε η δικογραφία από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Παραλληλα διαβιβάζονται ακόμα στη Βουλή από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τρεις μηνυτήριες αναφορές μεταξύ των οποίων και μία του Ανδρέα Λοβέρδου σε βάρος του πρωην υπουργου Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για υπερμετρες αγορες φαρμακων.

Οι πρωην πρωθυπουργοί είναι οι Αντώνης Σαμαράς και Παναγιώτης Πικραμμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες τα ονόματα των πρώην υπουργών είναι Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Μάριος Σαλμάς, Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Κουτρουμάνης.

 Ήδη ο φάκελος έχει αποσταλεί από τον Άρειο Πάγο στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο με τη σειρά του είναι αρμόδιο να το διαβιβάσει στη Βουλή.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου την ώρα που βρισκόταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος για «προσωπικό του θέμα» όπως είπε στους δημοσιογράφους, εκείνη την ώρα η εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς, Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Από την επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη διευκρινίστηκε ότι "ουδέποτε έλαβα μέρος η ίδια ή οι επίκουροι εισαγγελικοί λειτουργοί σε σύσκεψη με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στον Άρειο Πάγο".

Μόλις έγινε γνωστό αυτό ο αρμόδιος τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας για θέματα Δικαιοσύνης, κ. Παναγιωτόπουλος σχολίασε με δηκτικό τρόπο την επίσκεψη του κ. Τζανακόπουλου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.