Την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιώς “SAINT PAUL” επισκέφτηκε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy, ο οποίος συνομίλησε με τους μαθητές της Σχολής για τις δράσεις που αφορούν τη Γαλλοφωνία και για τη σημασία της κατάκτησης της γαλλικής γλώσσας στη δημιουργία πολλαπλών δυνατοτήτων στις σπουδές, στον πολιτισμό και στην νεανική επιχειρηματικότητα.

Ο πρέσβης, απευθυνόμενος προς τους μαθητές σε άψογα ελληνικά, έδειξε μέσα από το προσωπικό του παράδειγμα τη μεγάλη σημασία της γλωσσομάθειας στην επικοινωνία μεταξύ των δύο χωρών. Τον πρέσβη υποδέχθηκαν οι μαθητές της Σχολής, οι καθηγητές του τμήματος Γαλλικών Σπουδών και οι διευθυντές των εκπαιδευτηρίων “Saint Paul-Δελασάλ”, Αικατερίνη Παπαδοπούλου και Αντώνης Ρηγούτσος.

Από την πλευρά του ο Γάλλος πρέσβης, αφού παρέμεινε επί δύο ώρες στη Σχολή, αποχώρησε εντυπωσιασμένος από τις δράσεις της και το υψηλό επίπεδο γλωσσομάθειας των μαθητών της στη γαλλική γλώσσα.

Τον πρέσβη συνόδευαν ο Mikael Hautchamp, διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, ο Philippe Mogentale μορφωτικός ακόλουθος της Γαλλικής πρεσβείας σε θέματα συνεργασίας, η Florence Saint-Ygnan, μορφωτική ακόλουθος για την προαγωγή της γαλλικής γλώσσας και ο Nicolas Christodoulou, διευθυντής του τμήματος Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.