Μία εξαιρετικά ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της κανονιοφόρου «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» σήμερα το πρωί, μόλις «έπιασε» μετά από αρκετές μέρες περιπολία εν πλω στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, στο λιμάνι των Λειψών.

Και αυτό γιατί οι λιγοστοί έτσι και αλλιώς μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, τουλάχιστον κατά το χειμώνα, με το που είδαν το σκάφος να εισέρχεται στο λιμάνι, κατέβηκαν στον προβλήτα και άρχισαν να χειροκροτούν δαιμονιωδώς το πλήρωμα για την εθνικά υπερήφανη στάση που τήρησε προ ημερών κατά το περιστατικό της «επακουμβήσεως» του σκάφους με τουρκική ακταιωρό στην περιοχή των Ιμίων, η οποία προκαλούσε με τις έκνομες ενέργειές της και τους επικίνδυνους ελιγμούς της.

Αποτέλεσμα αυτής της αυθόρμητης και απρόσμενης εκδηλώσεως του κόσμου, των νησιωτών ακριτών μας, ήταν να «υποχρεωθεί» ο κυβερνήτης του σκάφους πλωτάρχης «Λ» να κατέβει την κλίμακα του σκάφους του και να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη συγκέντρωση, το ζεστό του χειροκρότημα και την αγάπη του προς το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Πρόσθεσε δε με σημασία: «Εμείς δεν κάναμε τίποτα το ξεχωριστό. Κάναμε αυτό ακριβώς που θα έκανε το οποιοδήποτε άλλο πλοίο και το οποιοδήποτε άλλο πλήρωμα του Στόλου μας στη θέση μας».
Ασφαλώς και έτσι είναι, αλλά «αυτήν» την ώρα, ο «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ» έτυχε να είναι εκεί και αυτός ( ο κυβερνήτης και το πλήρωμά του δηλαδή) έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, συμφώνως με την Ιστορία και τις Παραδόσεις του Πολεμικού μας Ναυτικού, αλλά και όσα επιβάλλουν οι κανονισμοί και οι διαταγές.