Με μπαράζ προκλήσεων για τρίτη συνεχόμενη μέρα στο Αιγαίο και ανήμερα της επετείου της κρίσεως των Ιμίων, συνέχισε και σήμερα η Άγκυρα τις προκλήσεις της, με 31 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), μετά τις χθεσινές 34 και τις προχθεσινές 40 παραβιάσεις, και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει κάποια προγραμματισμένη εκπαιδευτική δραστηριότητα.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ, σήμερα, τρεις σχηματισμοί με δύο μαχητικά F-16 έκαστος και δύο μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, συνολικώς 8 αεροσκάφη, από τα οποία τα δύο ήταν οπλισμένα, προέβησαν σε 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 31 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), από τις οποίες οι 30 – σχεδόν όλες – από τα CN-235!

Η προαναφερθείσα δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».