Να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι (συνολικά 17) οι οποίοι έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στο στρατό ξηράς, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός τόνισε πως από τη σύμβαση για την προμήθεια του συγκεκριμένου οπλικού συστήματος δεν προέκυψε η τέλεση του αδικήματος της απιστίας σε βάρος του δημοσίου που αντιμετώπιζουν οι κατηγορούμενοι ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως δεν είχαν δόλο.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και 16 ακόμη πρόσωπα έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με βούλευμα του συμβουλίου Εφετών (1142/2016) για κακουργηματικού τύπου κατηγορίες που αφορούν στην προμήθεια του συστήματος «Ηλεκτρονικός Πόλεμος» στον Στρατό Ξηράς.

Η προμήθεια του συστήματος έγινε από την εταιρεία SONAK του Θ. Λιακουνάκου και είχε δοθεί προκαταβολή 40 εκάτ. ευρώ.

Σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών ο Θ. Λιακουνάκος μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία, ενώ για το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία παραπέμφθηκαν οι πρώην γενικοί γραμματείς Εξοπλισμών, Γιώργος Κολίρης και Ευάγγελος Βασιλάκος.

Κατηγορούμενοι για απλή συνέργεια σε απιστία είναι ο πρώην αναπληρωτής γενικός γραμματέας Εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, και τότε στελέχη του ΥΠΕΘΑ. Όλοι τους φέρονται να εμπλέκονται στη σύμβαση για το εξοπλιστικό πρόγραμμα, η προμήθεια του οποίου υπολογίζεται ότι ανήλθε περί τα 40 εκατομμύρια ευρώ και η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο υπήρξε σημαντική.