Η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει από μόνη της μία μοναδικότητα και έχει ήδη περάσει στην ιστορία καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να επαναληφθεί, τουλάχιστον σύντομα.

Πρόκειται για στιγμιότυπο από την πρόσφατη τελετή για τη συμπλήρωση των 60 ετών από τη δημιουργία της Σχολής Υποβρυχίων Καταστροφών (ΣΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, που σήμερα ανήκει διοικητικώς στη Διοίκηση Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) και παρουσιάζει δύο εν ενεργεία βατραχανθρώπους!

Τον ανώτερο σε βαθμό και μεγαλύτερο σε ηλικία (=λυπάμαι ναύαρχε!) εν ενεργεία «βάτραχο», τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ, με τον νεότερο εν ενεργεία «βάτραχο», τον ναύτη Υ/Κ (Οπλίτη Βραχείας Ανακατατάξεως/ΟΒΑ) Κωνσταντίνο Δεληγιωργάκη του 185ου Σχολείου της ΣΥΚ! Ο νεαρός ναύτης μαζί με τον «Πρώτο των Πρώτων Βάτραχο», τον Υποκελευστή Α’ Νίκο Καρτελιά, έσβησαν τα κεράκια για τα 60κοστά γεννέθλια της Σχολής, παρουσία ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ ναυάρχου Ε.Αποστολάκη ΠΝ, του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Ν.Τσούνη ΠΝ, του Αρχ.Στόλου αντιναυάρχου (και «Βατράχου») Ι.Παυλόπουλου ΠΝ και του σημερινού διοικητή της ΔΥΚ αντιπλοιάρχου Γ.Σταυρουλάκη ΠΝ.

Ασφαλώς μοναδικές και ιστορικές στιγμές!