Με μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο «απάντησε» σήμερα η Άγκυρα στη χθεσινή ρίψη στεφάνου από τον υπουργός Εθνικής Αμύνης, στο σημείο της θάλασσας που το βράδυ της κρίσεως των Ιμίων κατέπεσε και συνετρίβη το μοιραίο ελικόπτερο AB-212ASW «ΠΝ-21» του Πολεμικού μας Ναυτικού με αποτέλεσμα το θάνατο και των τριών επιβαινόντων στελεχών του.

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε πριν από λίγη ώρα το ΓΕΕΘΑ, σήμερα, ένας σχηματισμός με δύο οπλισμένα μαχητικά F-16 και τέσσερα μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, συνολικώς 6 αεροσκάφη, προέβησαν σε 5 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) στο FIR Αθηνών και 40 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), από τις οποίες οι 28 από τα CN-235 και τα υπόλοιπα 12 από τα δύο F-16 του σχηματισμού.

Η προαναφερθείσα δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε στο βορειοανατολικό, κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ δεν σημειώθηκε καμία εμπλοκή. «Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική».