Το 76% απαντά όχι ή μάλλον όχι στο ερώτημα «Συμφωνείτε με λύση του θέματος της ονομασίας των Σκοπίων με σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όπως διατυπώθηκε στο Βουκουρέστι;».

Αυτά τα ευρήματα περιλαμβάνονται σε δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Interview, η οποία πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 805 ατόμων στους νομούς της Μακεδονίας και στο χρονικό διάστημα από 15-20/1/2018.

Η δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Thessnews, ολοκληρώθηκε πριν το συλλαλητήριο της προηγούμενης Κυριακής και δεν αντικατοπτρίζει στα αποτελέσματά της την όποια διεύρυνση της έντασης γύρω από το Σκοπιανό, που σημειώνεται από την Κυριακή και έπειτα.

Ωστόσο το αποτέλεσμα του 76%, που είναι αρνητικό σε μία σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, αποτυπώνει σε κάθε περίπτωση ένα πολύ ευρύ ρεύμα, το οποίο συντάσσεται με αυτή την άποψη.  

Πιθανό είναι πως το μεγάλο αυτό ποσοστό θα είναι ακόμη μεγαλύτερο μετά το συλλαλητήριο, καθώς το όλο θέμα έγινε ακόμη πιο γνωστό στο σύνολο της περιοχής που καλύπτει η δημοσκόπηση (Κεντρική, Ανατολική και Δυτική Μακεδονία).