Ότι δεν καταργείται το μειωμένο εισιτήριο των 60 λεπτών, που χρησιμοποιούν άνεργοι, φοιτητές και ΑμΕΑ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, διαψεύδοντας δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπίρτζης κατήγγειλε ότι συντελείται παραπληροφόρηση για το συγκεκριμένο θέμα από συγκεκριμένους κύκλους - τους οποίους δεν κατονόμασε - και ανακοίνωσε ότι το μειωμένο εισιτήριο των 60 λεπτών θα μπορεί να ενσωματώνεται στην προσωποιημένη κάρτα. Επίσης, σημείωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι όσοι δικαιούνται εκπτωτικής πολιτικής να μη μείνουν έξω από τη λογική της προσωποποιημένης κάρτας.

«Προφανώς και δεν θα καταργηθεί το μειωμένο εισιτήριο» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών και υποστήριξε ότι πίσω από τα δημοσιεύματα, που χαρακτήρισε «παραπλανητικά» κρύβονται κύκλοι που επιθυμούν να απαξιώσουν το έργο του υπουργείου.

Ο υπουργός παραδέχτηκε, ωστόσο, παρά τις παραπάνω διαβεβαιώσεις, ότι τα μηχανήματα αυτόματης έκδοσης εισιτηρίων δεν είναι δυνατόν να ταυτοποιούν εάν κάποιος είναι δικαιούχος μειωμένου εισιτηρίου.

με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ