Τη διαβεβαίωση ότι στο νόμο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, θα ληφθούν μέριμνες για το σεβασμό των θέσεων απασχόλησης και των σχέσεων εργασίας στις μονάδες προς αποεπένδυση, επανέλαβε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σε συνάντηση που είχε σήμερα στο ΥΠΕΝ με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργο Αδαμίδη και Αντώνη Καρρά.

Η συνάντηση, όπως επισημαίνει το ΥΠΕΝ, έγινε σε καλό κλίμα και με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις που διατυπώθηκαν.

Οι εκπρόσωποι της διοίκησης της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα του market test που πραγματοποίησε τις προηγούμενες εβδομάδες η ιεύθυνση ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp), σχετικά με την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικoύ δυναμικού της ΔΕΗ.

Ο υπουργός ενημέρωσε τους συνδικαλιστές για τα επόμενα βήματα και το πλήρες χρονοδιάγραμμα που θα ακολουθήσει η ΔΕΗ σχετικά με το διεθνή διαγωνισμό, ο οποίος θα διενεργηθεί από την ίδια. Παράλληλα, ο κ. Σταθάκης ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας και εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ