Σάλος έχει ξεσπάσει με τη φωτογραφία σε σχολείο των Χανίων όπου δίπλα στην ελληνική σημαία απεικονίζεται και η αλβανική. Το περιστατικό συνέβη στο 1ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου, όπου, σύμφωνα με τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Χανιά κ. Στέλιο Ζερβάκη, η αλβανική κοινότητα Χανίων είχε κάνει αίτημα για τη διδαχή της αλβανικής γλώσσας σε παιδιά δεύτερης και τρίτης γενιάς, τα οποία ζουν στα Χανιά και τα οποία δεν τη γνωρίζουν.

Το αίτημα έγινε δεκτό από τις αρμόδιες Αρχές και τη σχολική επιτροπή του δήμου Χανίων και χθες Κυριακή θα ξεκινούσαν τα μαθήματα σε συγκεκριμένη αίθουσα του σχολείου παρουσία εκπροσώπων, γι' αυτό και υπήρξε η αλβανική σημαία δίπλα στην ελληνική.

Ωστόσο, νωρίτερα υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που μαζί με το 15μελες του σχολείου διαπίστωσε πως κάποιοι έβαλαν τη σημαία της Αλβανίας δίπλα στην ελληνική, την οποία είχαν τοποθετήσει ανάποδα, προκαλώντας την οργή τους.

Ζήτησαν την απομάκρυνση από το σχολείο αυτών που έβαλαν την ελληνική σημαία ανάποδα, ξεχωρίζοντάς τους ωστόσο από τους υπόλοιπους αλβανόφωνους μαθητές που δεν έφταιγαν για την πράξη αυτή.

Πηγή: zarpanews