Το «άγριο» πρόσωπό του έδειξε τα ξημερώματα και συνεχίζει να το δείχνει σήμερα το πρωί ο καιρός, καθώς στη βόρεια Ελλάδα σημειώθηκαν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, ενώ η θερμοκρασία έχει παρουσιάσει σημαντική πτώση και οι δυνατοί άνεμοι έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα.

Οι άνεμοι που φτάνουν τα 8 Μποφόρ προκάλεσαν την ακύρωση δρομολογίων στο «Μακεδονία», ενώ το πρωί οι κάτοικοι στις περιοχές του Λαγκαδά, Σοχό, Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι και Βερτίσκο αντίκρισαν ένα λευκό τοπίο, καθώς χιόνιζε όλη νύχτα. Εξαιτίας της χιονόπτωσης έκλεισε ο επαρχιακός δρόμος Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου.

Δέκα εκχιονιστικά έχουν λάβει δράση στον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη, ενώ οι ισχυροί άνεμοι έχουν φέρει και τσουχτερό κρύο καθώς το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 5 βαθμούς.

Χιονοπτώσεις υπάρχουν και στη Χαλκιδική, όπου σε αρκετά σημεία η κυκλοφορία των αυτοκινήτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου και Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μετά τον Άγιο Πρόδρομο), όπως επίσης και στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Ταξιάρχη) αλλά και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο.

Τα σχολεία σε Λαγκαδά, Σοχό και Βερτίσκο θα παραμείνουν κλειστά, όπως και σε περιοχές της Χαλκιδικής. Στις περιοχές αυτές υπάρχει και πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση.

Το κρύο είναι τσουχτερό και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας. Σε Φλώρινα και Κοζάνη η θερμοκρασία δεν ξεπερνά τους 3 βαθμούς και στις Σέρρες τους 5, και στα ορεινά των νομών χιονίζει από το πρωί.

Πηγή: seleo