Εικόνες με τον Βασίλη Στεφανάκο νεκρό μέσα στο αυτοκίνητό του λίγα μόλις λεπτά μετά τη δολοφονία του είδαν το φως της δημοσιότητας. Στις εικόνες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha ο 58χρονος φαίνεται πεσμένος στο κάθισμα του συνοδηγού, ενώ φαίνονται και τα σημάδια από τις σφαίρες που «γάζωσαν» το θύμα, στην πόρτα του συνοδηγού, στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου και στα παράθυρα.

Στο στόχαστρο

Γνώριζε κάθε λεπτομέρεια τόσο από την επαγγελματική, όσο και την προσωπική ζωή του Βασίλη Στεφανάκου. Γνώριζε καλά τις μετακινήσεις, τις ώρες αλλά και τις περιπτώσεις που ο «νονός των νονών» δεν συνοδευόταν από τους δυο θηριώδεις σωματοφύλακές του. Εκεί βασίστηκε και το σχέδιο εκτέλεσης του βαρυποινίτη Βασίλη Στεφανάκου, ο οποίος έπεσε νεκρός όταν άγνωστοι τον «γάζωσαν» μέσα στο αυτοκίνητό του.

Οι αστυνομικές Αρχές αναζητούν τον άνθρωπο που πλήρωσε το ακριβότερο συμβόλαιο θανάτου στην αθηναϊκή νύχτα και ανέθεσε σε «επαγγελματική ομάδα» την εκτέλεση του βαρυποινίτη, ενώ οι έρευνες εστιάζονται ακόμη και στις τελευταίες επαγγελματικές κινήσεις του, που μπορεί «να ενόχλησαν κάποιους».

Έχει πλέον ξεκαθαρίσει πως στις 7 το απόγευμα το βράδυ της Τετάρτης δεν κατέβηκε από το γραφείο του γιατί δέχτηκε κάποιο τηλεφώνημα αλλά γιατί είχε προγραμματίσει να αναχωρήσει, ενώ το 38άρι πιστόλι που βρέθηκε δίπλα του, έτοιμο προς χρήση, δεν πρόλαβε να το πιάσει για να σώσει τον εαυτό του.  

Οι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν καλάζνικοφ και άδειασαν στο σώμα του 58χρονου τον γεμιστήρα με τις 29 σφαίρες γιατί γνώριζαν ότι η μαύρη BMW που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του ήταν θωρακισμένη και ήθελαν να είναι 100% σίγουροι ότι θα τον βγάλουν από τη μέση. Παράλληλα, έχουν ανοίξει όλες οι παλιές δικογραφίες προκειμένου να δουν με ποια άτομα είχε «πόλεμο» ο Στεφανάκος και δεν αποκλείεται τα πρόσωπα αυτά να κληθούν για κατάθεση στα γραφεία του Ανθρωποκτονιών.