Ακινητοποιημένο λόγω καιρού και σκοταδιού θα παραμείνει απόψε στη θαλάσσια περιοχή του φαληρικού όρμου το παροπλισμένο επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίoυ «Παναγία Αγιάσου» το οποίο παρασύρθηκε λόγω των δυνατών ανέμων λίγο μετά τις 6 το πρωί της Πέμπτης 4,4 ναυτικά μίλια νότια – νοτιοανατολικά της εισόδου του λιμένα Πειραιά.

Την Παρασκευή με το πρώτο φως της ημέρας εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες θα μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο. Το πλοίο ουσιαστικά σταμάτησε καθώς φαίνεται πως «έπιασε» η άγκυρα του στο βυθό ενώ δίπλα του βρίσκεται διαρκώς το ρυμουλκό «Παντοκράτωρ» που το κρατά στο σημείο για να αποτραπεί νέα παράσυρση του. Σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκεται στο σημείο το ρυμουλκό «Αγωνιστής» και ένα σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες νωρίτερα είχαν καταφέρει να επιβιβαστούν κάποια άτομα από τα ρυμουλκά, ενώ γίνονταν προσπάθειες να δοθεί ρεύμα στο πλοίο προκειμένου να μπορέσει να σηκωθεί η άγκυρα του και να γίνει η ρυμούλκηση.

Εν τω μεταξύ λόγω των θυελλωδών ανέμων από το πρωί έχει εκδοθεί απαγορευτικό απόπλου στα περισσότερα λιμάνια της χώρας. Ωστόσο από Πειραιά αναμένεται να αναχωρήσουν κανονικά το βράδυ τα πλοία με προορισμό Ηράκλειο και Χανιά ενώ σε Ραφήνα και Λαύριο δεν υπάρχουν άλλα προγραμματισμένα δρομολόγια σήμερα. Τα δρομολόγια από Πειραιά για τα νησιά του Σαρωνικού γίνονταν μόνο με συμβατικά πλοία ενώ με ίδιου τύπου πλοία γινόταν και η σύνδεση Σαλαμίνας - Πέραμα. Ανοικτές είναι επίσης οι γραμμές Καβάλα - Θάσος, Αλεξανδρούπολη - Σαμοθράκη και Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα.