Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο αντιπλοίαρχος και διαχειριστής του πλοίου «Ανδρομέδα», που μετέφερε τους 410 τόνους με τα εκρητικά. Μετά την προανακριτική εξέταση και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, ο αρχιπλοίαρχος θα κρατηθεί, καθώς του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου 2168/93 που αφορά τον εφοδιασμό ομάδων, αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Το πλοίο είχε προορισμό τη Λιβύη, σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, με τον συνήγορο του αντιπλοιάρχου να λέει σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο πως αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και θα ζητήσουν να αποφυλακιστεί.

«Ο πελάτης μου που αντιμετωπίζει και σοβαρά προβλήματα υγείας, έχει καταστραφεί και το συντομότερο δυνατόν θα κατατεθεί αίτηση αποφυλάκισης. Παρά το γεγονός ότι δόθηκαν από τον ίδιο χθες όλες οι απαραίτητες εξηγήσεις και προσκομίστηκαν τα έγγραφα, κρίθηκε προφυλακιστέος. Πιστεύω ότι υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας και αυτό θα πρέπει το σεβαστούν όλοι. Εκτιμώ ότι η υπόθεση αυτή δεν μπορεί να σταθεί στα δικαστήρια» εκτίμησε ο συνήγορος υπεράσπισής του.

Εντωμεταξύ, τα εκρηκτικά έφτασαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με το φορτηγό πλοίο «Καπετάν Χρήστος». Το πλοίο μετέφερε τα 29 εμπορευματοκιβώτια με τους 410 τόνους εκρηκτικών υλών, τα οποία με τη συνδρομή του στρατού θα οδηγηθούν σε αποθήκες, πιθανότατα του στρατοπέδου Σερρών.